Der er skruet op for varmen

Sørg for at få rigeligt væske, husk at holde pauser, og bær det rigtige udstyr. På denne måde kan du opnå en god arbejdsdag, selv i bagende sol.

Højsæsonen starter på byggepladserne. I godt vejr skrider arbejdet hurtigere frem, men for meget sol er ikke godt for dig - hvilket kan være svært at huske efter en lang og mørk vinter.

"At arbejde i kvælende sommervarme kan gøres mere sikkert og behageligt ved at foretage de rigtige valg", udtaler direktør Kati Kaskiala, HSQE. Hvis man sørger for at få væske, holde pauser og organisere arbejdet effektivt, mindskes de skadelige virkninger af sommervarmen.

Der skal dog anvendes personlige værnemidler på byggepladser, hvilket betyder, at let påklædning ikke er løsningen. Beskyt dig mod stærk sol ved at klæde dig korrekt på og bruge solcreme og sikkerhedssolbriller.

Sørg for at få væske og at opretholde saltbalancen

At arbejde udendørs i hedt sommervejr kan sammenlignes med at dyrke sport: Det er yderst vigtigt at drikke tilstrækkeligt for at undgå dehydrering. Du bør drikke 100–200 ml vand tre til fire gange i timen helt fra morgenstunden.

Konstant vægttab er det første tegn på saltunderskud. "Det er en god idé at spise oliven og pickles som snack i varmt sommervejr. Og saltholdig mad gør dig tørstig," siger Kati.

I Finland har man uddelt pakker med sportsdrik i pulverform, som skal blandes med vand, til medarbejderne. Kati håber, at man vil gøre det samme i andre lande.

Tekst: Dakota Lavento

02-07-2015

13 personer synes godt om dette