København: Confalt i nye markedshaller

I Danmark er ‘Grønttorvet’, engrosmarkedet, hvor danske restaurantejere køber deres grøntsager og frisk frugt, løbet tør for plads. Vi lægger Confalt ud i de tre markedshaller på den nye adresse i udkanten af København.

Tid er penge. Det er derfor byen København og den private investor bag det nye marked har valgt Confalt, ifølge Carl-Richard Lund, Salgs- og Entrepriseleder for Confalt, Danmark.

Bærelaget for Confalt’en er en CG-underbeton, der lægges ud umiddelbart efter at fundamentet er færdiggjort. Den giver et godt underlag for den fortsatte byggeproces, og kan endda bruges til at forankre bygningens vægelementer i.

Når bygningen er tæt, udlægges et lag åben drænasfalt ved hjælp af traditionel udlægningsteknik. Asfalten fyldes derefter med Confalt-mørtlen, som er kendetegnet ved sin høje styrke.

”Bare to dage senere kan man tage gulvet i brug” fortæller Carl-Richard. Han kalder Confalt for et unikt produkt, meget anvendeligt til lagerbygninger, industrilagerhaller og andre arealer, hvor der er høj belastning. ”Det forener styrken i cement og fleksibiliteten i asfalt” fortæller han.

Tekst: Petra Sjouwerman

Hurtige fakta

  • Confaltprojektet i Københavns engrosmarked består af 62,800 m². Projektet vil stå færdigt i oktober dette år.
  • I Danmark varierer Confaltprojekter fra enkle busstoppesteder (40m²) til enorme containerterminaler og logistikcentre (100,000+ m²).
  • Confalt'en udføres i to arbejdsgange; anlægningen af det kræver speciel ekspertise, som vi kan tilbyde vore kunder.

23-03-2015

18 personer synes godt om dette