Prisvindende opspænding

Vi vandt en international Award of Excellence 2015 for efterspændte konstruktioner til Tapiola centrets centrale parkeringsanlæg i Espoo, Finland.

Tapiola-projektet i Espoo, Finland, har fået den internationale Award for Excellence 2015 for parkeringsanlæg, der uddeles af Post-Tensioning Institute. Prisen blev uddelt i Houston, USA, i april, for levering af efterspændte konstruktioner til Tapiola. Sweco Structures havde ansvaret for udformningen af de opspændte konstruktioner, mens Lemminkäinen stod for opspændingsarbejdet.

Denne særlige pris uddeles hvert andet år. Evalueringskriterierne for tildelingen er kreativitet, innovation, opfindsomhed i konstruktionerne, omkostningseffektivitet, funktionalitet, brugbarhed og æstetik.

Professionelle installatører er alfa og omega

"Alle i teamet følte sig meget smigrede over denne ære. Det var en krævende opgave for os. Projektet omfattede 49 enkelte støbte blokke, hvor der i alt skulle installeres ca. 150 kilometer forspændt armering til forstærkning af betonkonstruktionerne. Projektet varede fra maj 2014 til december 2014," fortæller Mikko Toivonen, Stress Engineering Unit Manager.

"Inden for opspænding er det alfa og omega, at installatørerne er professionelle inden for deres felt, at deres udstyr er i god stand og at arbejdet er godt planlagt," bemærker Mikko.

Tekst: Riikka Vuokila
Foto: Lemminkäinen

22-09-2015

2 personer synes godt om dette