At gøre det rigtige

Et enkelt forkert træk fra en medarbejder kan gøre medarbejderen og hele organisationen erstatningsansvarlig. Ved du, hvad du må og ikke må på din arbejdsplads?

En medarbejder skal have anlagt have derhjemme, og han låner derfor en af virksomhedens bulldozere i weekenden og returnerer den, uden at nogen lægger mærke til det. Og så er alt jo godt ikke?

"Nej det er det ikke," siger Thomas Forstén, chef for intern revision. "Vores Code of Conduct forbyder brug af virksomhedens udstyr og ressourcer til privat brug."
I et erhvervsklima som forandrer sig så hurtigt som det gør i dag, er det afgørende at have en Code of Conduct for at sikre, at vores værdier er klart præciseret, og at alle medarbejdere er på samme side.

"Dette gælder især i en multinational virksomhed som vores, idet vi opererer i mange lande med forskellige forestillinger om etik," siger Thomas.

Sidste år indførte Lemminkäinen en online-uddannelse i Code of Conduct for alle medarbejdere "for at skabe en solid forståelse af, hvad der er rigtigt og forkert." Formålet med uddannelsen er at lære os at bruge vores Code of Conduct i det daglige arbejde og at handle i overensstemmelse med vores fælles regler, også i konfliktsituationer.

Ved tvivl

Arbejdsmiljøchef i Danmark Changiz Farrahi ser det som en selvfølge, at alle medarbejdere opfører sig ansvarligt. Etiske spørgsmål står højt på hans dagsorden i hans daglige arbejde med myndighederne. Han kigger "hele tiden" selv i virksomhedens Code of Conducts og opfordrer alle til at se nærmere på Lemminkäinens nye online-uddannelsesværktøj, som klart fortæller hvordan man skal forholde sig i etiske komplekse situationer.

"Online-uddannelsen mindede mig om kritiske spørgsmål som for eksempel vigtigheden af altid at vælge vores samarbejdspartnere på et objektivt grundlag. Den opsummerede også det grundlæggende vedrørende videregivelse af oplysninger og miljøbeskyttelse," siger den russiske indkøber Aleksey Shadrin.

Det er altafgørende, at medarbejderne ved hvad de må og ikke må, for et brud på reglerne kan føre til alt fra en advarsel til afskedigelse. For virksomheden kan worst case scenario være noget så alvorligt som konkurs.

"Hvis man for eksempel forfalsker tal, kan det være noget af et chok, når der pludselig ikke er flere penge. Det er vigtigt at være klar, ærlig og præcis i al rapportering," erklærer Thomas.

Pas på de sociale medier

Alle medarbejdere skal huske på, at vi også repræsenterer vores arbejdsgiver i fritiden. Det betyder, at der er visse holdninger vi aldrig bør sende på e-mail eller skrive på Twitter eller Facebook.

"Man skal lade være med at kritisere virksomheden, kollegaer og samarbejdspartnere og undlade at diskutere fortrolige spørgsmål – det vil blive gemt til evig tid," siger Thomas. Det er også vigtigt at være varsom med billeder, der offentliggøres på nettet fra byggepladser eller af dig selv og dine kollegaer og huske, at de kan ses af alle.
Som business controller har Irene Sarapik i Estland adgang til insiderviden om koncernens forretning i Baltikum. "Jeg er meget forsigtig med at tale om arbejdsspørgsmål med venner og familie, så jeg ikke kommer til at afsløre detaljer om forhandlede aftaler, priser, vilkår eller ikke-offentliggjort og uofficiel information."

Foruden at kontrollere regnskabstallene ser Irene også på potentielle interessekonflikter mellem kunder og underleverandører. "Jeg får også henvendelser om vores regnskabsmæssige resultater. Code of Conduct er en vigtig kilde til at kontrollere, hvornår og til hvem vi kan udlevere sådanne oplysninger.

I sit daglige arbejde er Irene forpligtet til at arbejde i overensstemmelse med gældende love, internationale og lokale regnskabsregler samt koncernens interne vejledninger og politikker. "Og hvis jeg opdager, at en handel ikke overholder de gældende regler og politikker, så siger jeg det og minder mine kollegaer om det.

Online-uddannelsesværktøj

Tekst: Silja Kudel

16-06-2015

12 personer synes godt om dette