Karina Tommik

Sommerpraktikant på betonfabrik, Tallinn

Jeg er 23 år og kommer fra en lille by i det nordlige Estland, der hedder Rakvere. Jeg er lige blevet færdig med min bachelor i geoteknologi på Tallinn University of Technology.

Jeg arbejder som praktikant i afdelingen for betonvarer og geoteknologi, og jeg er mest med i projekter vedrørende betonanlæg (fx broer). Det er mit arbejde at hjælpe bygge- og projektlederne, hvilket ofte betyder, at jeg hjælper med dokumentation. Hvis der er brug for at jeg er på byggepladsen, er jeg der. Det er faktisk anden gang, at jeg arbejder for Lemminkäinen – jeg har tidligere været i praktik her.

Det bedste ved mit arbejde, er de mennesker jeg arbejder sammen med. Der er en atmosfære, hvor alle er parate til at hjælpe hinanden, og vores arbejdsmoral er meget høj. Jeg er også glad for variationen i arbejdet – hver dag bringer noget nyt.

Hvis jeg kunne ændre noget, skulle det være, at flere kvinder skulle vælge at studere byggeri-, anlæg og ingeniørvidenskab. Jeg tror, at det virkelig ville gavne erhvervslivet.

Andris Velmunsks spurgte, om jeg har en hobby, der kræver min fulde opmærksomhed. Jeg går meget op i klatring og bjergbestigning. Jeg forsøger at dyrke denne hobby fire eller fem gange om ugen til klatregymnastik i Estland, og jeg tager til udlandet for at klatre en eller to gange om året. Jeg har klatret i Italien, Schweiz, Norge, Portugal og Spanien.

Jeg vil gerne spørge en kollega, hvad han/hun værdsætter mest ved sine kolleger?

Mød vores tidligere interviewede
Andris Velmunsks

Tekst: Steve Roman
Foto: Sergei Zjuganov

22-09-2015

9 personer synes godt om dette