Professionelle i enhver situation

De finske minearbejdere Ari Laine og Tuomo Ylikotila fandt sig selv i en svær situation i LKAB-minen i Kiruna, Sverige, i sensommeren 2014.

Mens de var på vej til deres underjordiske arbejdsplads, mødte de en brændende lastbil, der blokerede vejen. Branden udviklede en tyk røg, der gjorde det svært at trække vejret og som blokerede udsynet fuldstændig. Det, og så køretøjet bag dem, gjorde det umuligt for dem at køre tilbage. Føreren af køretøjet bag dem arbejdede for en underleverandør. Han led af svær astma, og situationen var livstruende for ham.

De to Lemminkäinen-medarbejdere nægtede at efterlade føreren. I stedet for tog de fat i hans hænder og på en strækning over 900 meter i fuldstændig mørke, hvor de måtte føle sig frem med hænderne på tunnelvæggen, førte de ham i sikkerhed bag branddøre. Redningsholdets røgdykkere hentede dem efter tre timers ventetid og kørte dem på hospitalet til undersøgelse for skader.

Uden hjælpen fra Lemminkäinens medarbejdere ville et liv uden tvivl være gået tabt i ulykken. Lemminkäinen gav en dusør og et diplom til Ari og Tuomo for deres flotte indsats. Dusøren blev overrakt af Risto Kupila, Direktør, Rock Engineering, hos Lemminkäinen. "Sikkerhedsspørgsmål er vigtige for os. Jeg er stolt af vores teammedlemmer, som vi kan stole på i selv de vanskeligste situationer," siger Risto.

Tekst og billede: Arja Korhonen

 

 

Bild

Supervisor Karoliina Hassi og Risto Kupila (til højre), Direktør, Rock Engineering, overrakte Tuomo og Ari (ikke med på billedet) dusøren for en flot indsats.

10-03-2015

6 personer synes godt om dette