Robert Blumberg

Executive Vice President, Asfaltdivisionen, Lemminkäinen, Helsinki, Finland

Jeg er en omrejsende fra Turku, Finland.Jeg blev født der for 40 år siden, og følte ingen trang til at flytte derfra. Et sommerjob i Tyskland og et studiejob i Kajaari, Finland, ændrede totalt min indstilling – der er et liv udenfor Turku, Finland. Hvorom alt er, efter jeg tog min magistereksamen som ingeniør fra Åbo Akademi Universitet, bragte arbejdet mig til forskellige steder i verden. Vi har boet i Kina i fire år, og sidste år tilbragte jeg det meste af min tid i Tyskland. Min kone og jeg har fire børn, og vi har en lille hund. De flytter snart sammen med mig fra Turku til Espoo, hvor min kone er født.

Jeg arbejder som chef for asfaltdivisionen hos Lemminkäinen. Jeg startede i virksomheden i begyndelsen af året, og jeg har stadig rigtig meget at lære. Jeg er ansvarlig for den mest internationale afdeling af Lemminkäinen, og specielt for de nordiske lande og Baltikum.

Det bedste ved mit job er at møde erfarne professionelle medarbejdere i de forskellige lande. Jeg føler mig velkommen, selvom jeg kommer fra en anden industri.

Hvis alt var muligt ville jeg sørge for, at alle hos Lemminkäinen talte det samme sprog. Et fælles sprog ville gøre opgaverne lettere at styre. Vi har opnået gode resultater i vores afdeling over det sidste år. Jeg tror dog stadig vi har plads til mange forbedringer.

Hvad ville jeg gerne spørge en kollega om: Hvad har du gjort anderledes end før, og hvad har du opnået ved det?

Den næste Lemminkäinen-medarbejder i denne serie vil besvare spørgsmålet og stille et spørgsmål til en anden kollega.

Tekst af Johanna Paasikangas-Tella
Billede af Tomi Nuotsalo

23-03-2015

13 personer synes godt om dette