Vejarbejde i Rusland

Asfaltfabrikken og anlægslaboratoriet i St Petersborg arbejder med veje, landskaber og trafikknudepunkter. I højsæsonen kan produktionen foregå døgnet rundt.

"Jeg kan vurdere asfaltkvaliteten ved bare at kigge på den" joker Pavel Osiyan, chef for vores afdeling for vejarbejde i St Petersborg.

Pavel har arbejdet i virksomheden i 9 år. Han kom til Lemminkäinen, mens han var ingeniør- og økonomistuderende. I dag koordinerer Pavel afdelingens arbejde – 82 medarbejdere for at være præcis.

Asfaltfabrikken i St Petersborg er én af vores 5 fabrikker der og én af de to i byen, som producerer asfalt. Fabrikkens kapacitet er skønnet til 130.000 tons pr. år, hvilket inkluderer eksternt salg og vores eget forbrug.

Dette medfører et stort ansvar, siger Pavel, men også en spændende udfordring. "Reglerne bliver strammere hvert år, så vi bliver nødt til at fastholde kvaliteten."

Forretningens hjerte

Kvalitet er noget, som Valeria Lavrukhina som kvalitetsdirektør kender ud og ind. Det er hendes job at kontrollere kvaliteten af alt fra råmateriale til det endelige produkt.

Valerie godkender formlen med kunden og koordinerer laboratoriets arbejde på alle fabrikker. Hvis noget går galt, så er det Valerie, der løser problemet. "Det kan somme tider være lidt stressende", smiler hun.

Så er der Andrey Zebrov, som er driftsleder for asfaltproduktionen. Som Pavel siger, er asfaltfabrikken hjertet i konstruktionsafdelingen, og Andrey er hovedet. Han sikrer, at fabrikken kører stabilt og uden forsinkelser.

"Jeg har været heldig med mit team", konkluderer Pavel. "Hvad der end sker, kommer vi altid fælles i mål.

Tekst: Anastasia Lozhko
Foto: Sergey Grachev

06-10-2015

21 personer synes godt om dette